سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقایسه جنگو و وردپرس

کاربرد فریم ورک جنگو و وردپرس

 مدت زمان مطالعه : 10 دقیقه
 

امروزه توسعه و برنامه نویسی تحت وب با رشد روزافزون سیستم ها، برنامه های اینترنتی و موبایلی اهمیت بسیار بالایی پیدا کرده است. زبان های برنامه نویسی و بستر های مربوطه سعی می کنند تا ویژگی ها و امکانات بیشتر و قوی تری برای برنامه نویسی تحت وب و سایت سازی ارائه کنند. در ادامه ی مقالات مربوط به جنگو و زبان برنامه نویسی Python، که از سردمداران حوزه ی طراحی وبهستند، در بحث امروز مقایسه جنگو و وردپرس را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

بیایید با هم فریم ورک جنگو و وردپرس را مقایسه کنیم و دریابیم که کدام یک بستر بهتری برای طراحی و توسعه ی سایت بعدی ما هستند. هر دو بسترهایی بسیار قوی در زمینه ی توسعه ی سایتهستند و برای مبتدیان انتخاب بین این دو راحت تر است.

در این مقاله، من شما را به شکل کامل در زمینه‌ی انتخاب بهترین گزینه راهنمایی می‌کنم. هم چنین مراحل ایجاد یک سایت را نیز در ادامه به شما ارائه خواهم نمود.

معرفی هر دو شرکت

جنگو (Django) یک فریم ورک Open Source( متن باز) برای توسعه تحت وب است که در Python نوشته شده و از الگوی معماری MCV یا کنترلر-ویو-مدل، استفاده می کند که در سال 2003 معرفی شده بود.

وردپرس WordPress یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و متن باز است که بر مبنای PhP و MySQL نوشته شده و توسط آقای Matt Mullenweg و آقای Mike Little در سال 2003 ارائه شد.

 مقایسه از نظر راحتی کار

جنگو:

سوالات زیادی در مورد جنگو پرسیده می شود. آیا جنگو سخت است؟ جواب مشخصی برای این سوال وجود ندارد. اگر شما در زمینه ی توسعه ی تحت وب تازه کار هستید، جنگو کمی پیچیده خواهد بود. برای رسیدن به سرعت و راحتی مورد نظر باید زمان و تلاش بیشتری به آن اختصاص بدهید. کار با این فریم ورک برای تازه کارها، بستگی به تمایل آن ها برای یادگیری و پیشرفت دارد. اگر حوصله و زمان ندارید و یا از Python و MVC چیزی نمی دانید، وردپرس برای شما گزینه ی بهتری است.

گفته می شود که یادگیری فریم ورک جنگو در مدت زمان کوتاه عملی است ولی از نظر من این درست نیست. فقط مبانی این فریم ورک در چند هفته قابل شناخت خواهند بود. اگر می خواهید از جنگوبه شکل موثر در وب سایت و کسب و کار خود استفاده کنید، باید زمان بیشتری صرف یادگیری و فهم این فریم ورک کنید.

افرادی را می شناسم که سال هاست در حال کار با جنگو هستند و هنوز چیزهای جدید یاد میگیرند. جنگو برای توسعه دهنده گان وب کارایی بیشتری دارد. این بدان معنی نیست که بقیه نمی توانند از آن استفاده کنند ولی باید اذعان کرد برای کارهای دیگر بهترین و سریع ترین گزینه نیست. جنگو نیاز به صبر و دقت زیادی دارد.

وردپرس:

وردپرس
 

یکی از دلایلی که افراد وردپرس را به عنوان بهترین گزینه در توسعه ی یک وب سایت معرفی می کنند سادگی کار با آن است. وردپرس تمامی امکانات و ویژگی‌های یک بستر کامل برنامه نویسی را ندارد و برخی از حرفه ای ها این موضوع را یک نکته ی منفی می دانند. آنها معتقدند اگر کسی برنامه نویسی تحت وب بلد نیست نباید سایت درست کند. این بحث کمی غیر منطقی است چون که محبوب ترین و بالاتریین تعداد سایت ها در جهان با وردپرس نوشته و توسعه یافته‌اند.

وردپرس 25 درصد جهان اینترنت را به خود اختصاص داده است. با وردپرس نیازی به کدنویسی نیست و در چند دقیقه می توان به افراد ایجاد یک سایت را آموزش داد و  نتیجه گرفت.

مقایسه از نظر طراحی سایت

جنگو:

خیلی از افراد تصور می کنند که می توانند جنگو را شروع و در مدت کوتاهی از آن به شکل حرفه ای در کسب وکار خود استفاده کنند. در ابتدا، جنگو بیشتر یک فریم ورک کمکی و تکمیل کننده است. سایت شما بسیار ساده خواهد بود.

جنگو از بهترین فریم ورک هاست. سایت های معتبر زیادی از آن استفاده می کنند اما برای کار با آن باید برنامه نویس باشید. خیلی از مبتدی ها وارد بحث جنگو می شوند و تصور می کنند می توانند با دانش محدود یک سایت زیبا طراحی کنند.

بسته به دانش کنونی شما نسبت به کدنویسی و Python، یادگیری جنگو ممکن است سال ها طول بکشد. باید اشاره کنم یک کدنویس و توسعه ی دهنده ی تحت‌وب حرفه ای می تواند پروژه های بسیار قوی و پیچیده با جنگو بسازد. در غیر صورت، وب سایت ساخته شده طراحی ساده ای خواهد داشت.

وردپرس:

وقتی در مورد وردپرس بحث می شود، هیچ محدودیتی برای طراحی وجود ندارد. نیازی به ایجاد یک تم نیست. تمام کاری که باید انجام دهید نصب تم خود در بخش appearance است. این همه ی کار است. بیش از 10هزار تم خریدنی نیز وجود دارد که شما می توانید از دنیای وب آن ها را انتخاب کنید.

می توانید سبک فیس بوک یا یوتیوب را برای سایت خود انتخاب کنید. تم های تجاری و مدیریت خرید و فروش و خیلی گزینه های دیگر نیز وجود دارند. کاری نیست که نتوان انجام داد. در کم تر از چند دقیقه، می توان یک نمای منحصر بفرد برای وب سایت خود طراحی کرد.

تم ها را می توانید از ده دلار به بالا خریداری کنید. خیلی از سایت های محبوب وردپرس در اینترنت از تم های 100 دلاری استفاده می کنند اما مردم عادی فکر می‌کنند تم های آن ها بیش از 1000 دلار ارزش دارد. با وردپرس، حتی یک مبتدی نیز می تواند یک وب سایت زیبا طراحی کند. اگرچه نیازی به کارهای حرفه ای نیست ولی داشتن یک برنامه تحت وب برای طراحی یک تم هزینه ی زیادی ندارد.

مقایسه از نظر سئو

 

بهترین تم برای سئو Genesis می باشد که در دنیا از شهرت بالایی برخوردار است.

وردپرس:

در وردپرس، مجموعه ی عظیمی از پلاگین‌ها وجود دارند که کارکرد سایت شما را تقویت می کنند. با بیش از 30هزار پلاگین ارزان، وب سایت شما روز به روز می‌تواند بهتر شود. این افزونه ها می توانند ابعاد جدید و مفیدی به سایت شما بدهند.

تنها کاری که باید انجام دهید رفتن به بخش پلاگینها و انتخاب یکی از آن ها است. پلاگینهای سئو مثل Yoast می تواند سئو سایت شما را تقویت کند. اگر می‌خواهید یک سایت فروش آنلاین ایجاد کنید، پلاگین WooCommerce را نصب کنید که یک پلاگین قوی برای تجارت الکترونیک است و با آن می توان هر چیزی را فروخت. بیش از 30 درصد از فروشگاه های اینترنتی از WooCommerce استفاده می کنند.

اگر می خواهید کابران با استفاده از حساب های شبکه های اجتماعی‌شان وارد سایت شما شوند، پلاگین Social Login بهترین گزینه است. برای داشتن یک اتاق گفتگو Forum از پلاگین Asgaros استفاده کنید. اگر مایل به داشتن چت به صورت زنده هستید از پلاگینهایی شبیه به Live Chat- OnWebChat استفاده کنید.

اگر دنبال داشتن سیستم نوشتن نظرهای کاربران هستید، پلاگین Disqus را نصب کنید. برای هر کار و هر کاربردی یک پلاگین وجود دارد. فقط باید پلاگین یا افزونه مورد نظر را جستجو کرده و گزینه ی مورد خود را پیدا و نصب کنید.

جنگو:

با جنگو کار کمی سخت تر است. کاربران جنگو نیازی به پلاگینها ندارند. جنگو انعطاف زیادی دارد و کنترل آن کاملا در دست کاربر است. اگر شما توانایی توسعه ی بیشتر سایت خود را نداشته باشید باید از کمک متخصص بهره ببرید.

باید اشاره کنیم که می توان از Django CMS برای دسترسی به پلاگینها استفاده کرد ولی داشتن نرم افزار های جانبی برای جنگو خیلی پیشنهاد نمی شود. می‌توانید افزونه هایی مثل Forms ،FAQ ،Google Analytics و غیره را در سایت خود داشته باشید.

مقایسه از نظر محبوبیت

محبوبیت، نشان‌دهنده‌ی میزان استفاده‌ی افراد بیشتر از یک بستر و رسیدن آن‌ها به موفقیت بیشتر با آن است. گزارش سایت W3techs.com نشان می‌دهد که در سال 2016 حدود 26.4 درصد از سایت ها با استفاده از وردپرس و 0.1 درصد از سایت ها با جنگو توسعه یافته اند.

قیمت گذاری

هر دو پلتفرم رایگان هستند ولی نگه داری و توسعه ی جنگو هزینه ی بیشتری دارد.

 

 

 نتیجه گیری :

 

جنگو برای مبتدی‌ها مناسب نیست. این فریم ورک برای افرادی است که یک سایت پیچیده وحرفه ای را مد نظر دارند. جنگو می تواند سایت های بسیار زیبا و قوی ایجاد کند ولی برای یادگیری آن زمان و تلاش زیادی لازم است. اگر شما صبور و به دنبال چالش‌های جدید هستید، این فریم ورک می‌تواند پیشنهاد بسیار خوبی باشد. برای یادگیری فریم ورک جنگو می توانید دوره جنگو لرن فایلز را تهیه فرمایید.

وردپرس در عوض برای عموم طراحی شده است. هم برنامه نویس های حرفه‌ای و هم طراحان سایت‌های مبتدی و هم افرادی که چیزی از سایت سازی نمی دانند گزینه ی مناسبی است. ویژگی های سئو در این بستر قرار داده شده اند و هم چنین با کمک پلاگینهای سرعت و سئو می توانید رتبه ی سایت خود را بالا ببرید. وردپرس آسان است و پلاگینها و افزونه های زیادی دارد. برای افرادی که به دنبال کار با بلاگ ها هستند بهترین گزینه است. شما می توانید همین امروز آموزش وردپرس را شروع و سایت حرفه ای خود را طراحی کنید.

منبع: لرن فایلز